Start » Excelmakron | Effektivisera och Automatisera med Makron » Makroexempel i Excel » Excelmakro Klistra in som värde (Paste Value)

Excelmakro Klistra in som värde (Paste Value)

I det dagliga arbetet i Excel arbetar du förmodligen mycket med formler, funktioner och referenser mellan celler och arbetsblad. Ett av de mest användbara makron som du i så fall kan installera är en instruktion som konverterar en formel etc till ett värde.

I mångas ögon är detta makro ett av de allra mest effektiva då det ofta upplevs som jobbigt att leta sig fram till denna funktion via Excels menyer.

Nedanstående makrokod tar det som ligger i Excels klippminne (dvs det som hänger med efter det att man kopierat en cell tills dess att man klistrar någonstans.

Sub KlistraInSomVarde()
 
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
 
End Sub

För att detta utomordentliga makro skall framstå i sin fulla dager så föreslås att makrot kopplas till en lättåtkomlig genväg via tangenter (t ex Ctrl + Q).

3 kommentarer till “Excelmakro Klistra in som värde (Paste Value)”

 1. Gregor

  Går inte att köra makrot, det stannar omedelbart och texten blir gul.
  Sub KlistraInSomVarde()

  Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
  Application.CutCopyMode = False

  End Sub

 2. Excelkungen

  Hej,

  Det hade visst smugit sig in ett litet fel här, och jag har rättat till detta i koden ovan.

  (Det skulle vara “Paste:=xlPasteValues” och inte “Paste:=xlValues”…)

  Anders
  ExcelKungen.com

 3. Maria

  Hej,

  Jag har använt din kod tidigare och då har den fungerat utmärkt men nu när jag har Excel 2016 fungerar det inte längre. Jag får upp en ruta som säger: "Körfel nr '1004'.: PasteSpecial-metoden i Range-klassen misslyckades. Hur ska jag göra för att få koden att fungera igen?

Lämna en kommentar