Start » Excelformler, trix och tips » Excel - Formler och Funktioner » Datum i Excel

Datum i Excel

Vi arbetar ofta med datum i Excel – kanske måste vi skapa datum för nästa månads arbetsveckor, eller kanske beräkna skillnaden i antal månader mellan två datum.

Inte oväntat så erbjuder Excel en rad formler och andra hjälpmedel som gör att vi kan låta Excel ta hand om våra datumberäkningar.

Introduktion till datum i Excel

Datum i Excel är egentligen heltal som uttrycker hur många dagar som har förflutit sedan den 1 januari 1900. Nedanstående bild åskådiggör detta. Siffran till vänster (41 256) är exakt samma sak som 13 december 2012, dvs att 41 256 dagar har passerat sedan den 1 januari 1900.

Den enda skillnaden mellan de två cellerna ovan är att cell E3 har ett datumformat vilket inte cell B3 har.

Skottårs-buggen 29/2/1900

Excel hanterar år 1900 som ett skottår, vilket egentligen är felaktigt då 1900 inte alls var något skottår, i alla fall inte enligt gällande gregoriansk kalender.

Enligt den gregorianska kalendern så är ett århundrade ett skottår endast om det är jämt delbart med 400, till skillnad från den julianska kalendern där samtliga år som är jämt delbara med 4 är skottår.

Effekten av detta är att den 29/2/1900 existerar i Excel – en dag som egentligen inte fanns. Vissa menar att anledningen till detta är ett “arv” från Lotus 123 som skulle haft denna bugg, och att Microsoft inte kunde göra annat än att anamma buggen pga önskad kompatibilitet mellan Excel och Lotus.

Specialvariant: 1904-systemet

Om man vill så kan man ändra inställningarna i Excel så att datumserien istället börjar den 1 januari 1904. Detta är för att möjliggöra kompatibilitet med Macintosh som tydligen nyttjar 1904-systemet. Detta bör undvikas, men vill du ändra så gör du det här:

Skriva in datum i Excel

Datum kan skrivas in manuellt eller via formler. Excel godtar ett flertal sätt att skriva in datum, som t ex

29-1-2012

För att snabba på manuell instansning av datum så kan året skrivas med endast två siffror:

29-1-12

Brytpunkten 29/30

Om du skriver in årtalet med endast två siffror så har Excel en brytpunkt vid 29/30. Detta innebär att 29 kommer att tolkas som 2029, medan 30 skrivs ut som 1930.

Skriva ut dagens datum i Excel (manuellt)

Tangentbordsgenvägen CTRL + SHIFT + ;  skriver med automatik ut dagens datum i markerad cell.
(CTRL + SHIFT + :  skriver istället ut aktuell tid).

Skriva ut dagens datum i Excel (med formel)

Vill du istället skriva in ett datum som Excel löpande uppdaterar (dvs som alltid visar dagens datum) så kan du använda formeln TODAY (IDAG)

Formattera datum

Som nämnts ovan så är datum i Excel egentligen heltal, men att vi via format kan få cellen att visa datum i mer läsbara format. Högerklicka på cellen och välj “Format Cells“:


Om du inte finner ett lämpligt format bland de datumformat som visas så kan du själv anpassa formatet via “Custom“:

Bryta ut delar av ett datum i Excel

Med hjälp av formler kan vi bryta ut t ex “månad” från ett datum. Följande formler bryter ut datumdelar:

 • DAY (DAG)
 • MONTH (MÅNAD)
 • YEAR (ÅR)

 Sätta ihop datumdelar till ett komplett datum

Med hjälp av formeln DATE (DATUM) kan du sätta ihop olika datumdelar till ett komplett datum:

Beräkna tidsintervall

Subtraktion av två datum leder till att Excel helt enkelt subtraherar antalet dagar. Med andra ord, vill du beräkna antalet dagar mellan två datum så kan enkel subtraktion användas:

Beräkna tidsintervall: DATEDIF

Vill du istället beräkna månad eller år utifrån skillnaden mellan två datum så måste du använda formeln DATEDIF (och som heter DATEDIF även på svenska). Detta är en mycket sparsamt dokumenterad formel (Microsoft låtsas som om den inte fanns fast den har hängt med många år) och som löser detta galant:

Formeln DATEDIF beräknar skillnaden mellan två datum.

 

 

47 kommentarer till “Datum i Excel”

 1. TH

  Jag har följande problem:

  500 gånger har det sålts lemonad på ett ställe mellan 2007 och 2011. Jag har födelsedata på kunden (en cell) och datum+klockslag (i samma cell) för varje tillfälle.

  Jag behöver sortera fram alla enskilda individer som var under 5 år när de köpte lemonad. Hur ska man gå till väga för att få bort klockslagen från datumet och sedan sortera fram vilka minderåriga som köpt lemonad?

  Tack på förhand!

 2. Sven

  I en ny kolumn, lägg in formel =A1 (alltså, kopiera datum+klockslagsdatat mha formel till ny kolumn). Markera kolumnen, formatera (Ctrl+1) – välj det datumformat du vill ha.

 3. Susanna Wikfeldt

  Hej,
  Jag har ett start-datum. Jag vet att en arbetsuppgift tar fyra dagar att utföra och via en formel i tredje kolumnen räknar excel ut när uppgiften skall vara klar. Jag skulle vilja att excel hoppar över helger och skriver dit datumet för nästkommande vardag automatiskt. Går det att lösa?

 4. Excelkungen

  Hej Susanna,

  Kanske kan du använda formeln WORKDAY (NETTOARBETSDAGAR)?

  Cell A1 (startdatum): 2014-12-26
  Cell B1 (formel): =WORKDAY(A1;3)

  “3:an” i formeln är antalet dagar man vill plussa på, och kanske måste man justera denna upp eller ned ett steg så formeln räknar med/inte med den sista dagen.

  Hälsningar
  Anders/ExcelKungen.com

 5. Mr!

  Hej! Arbetar med planering på ett prefabföretag! Vi har en kolumn med planerad gjutning och en kolumn med planerad leveransdag! Skulle vilja att dessa spelade med varandra så att den planerade leveransdagen är tex grön om den dagen ligger 10 eller mer dagar efter gjutning, gul när den ligger 4-9 dagar efter gjutning och röd när den ligger 1-3 dagar efter gjutning! Så att man lätt ser vilka element som det börjar bli dags att producera!

  Vilken formel måste jag använda? Villkorsstyrda formateringen finns där jag har färgstaplar med mera men hur gör jag när jag vill att datumen spelar med varandra?

 6. Magnus

  Hej
  Får varje vecka en lista tillskickad mig med datum i format DD.MM.YYYY, och den vill jag kunna sortera i datumordning.
  Hur jag än gör vill Excel sortera efter dag, istället för år.
  Verkar inte gå att bara anpassa formatet, har ni något bra tips?

  Stort tack på förhand

 7. Anna

  Jag behöver räkna antal dagar för en tidplan med start-slutdatum för olika operationer.
  Hur hanterar man att man vill få utfall en dag för samma start slut/datum (ex 2014-10-01 till 2014-10-01) lägger man vanlig formel slutdatum -startdatum så ger det ju värde 0, jag vill få värde 1. Det går ju att lösa med att sätta till+1 i formeln. Men om jag har deloparationer i min mall som inte har några datum = blanka celler så får jag ju då en dags duration på dem oxå om jag drar samma formel hela vägen.
  Några smarta förslag?? Vill kunna skapa en tidplansmall som inte behöver justeras manuellt för att få bort 1 orna för operationer som inte är giltiga i det aktuella fallet

 8. Björn Nilsson

  Hej !
  Jag för en form av kassabok Mån-sön med inrapporter från utslagen kassa/dag , kort , presentkort och kontanter 5 kolumner.
  I raderna/kolumn med dagarna skulle jag vilja få dagens datum automatiskt på något enkelt sätt för att slippa skriva datum själv när jag för in dagens resultat , är det möjligt ? Eller är det överkurs . Tips !
  Jag öppnar samma excelfil varje ny vecka och sparar den i (Veckonummer-år).xlsx för att göra den klar för hela veckan .
  Provade =IDAG() men fick det inte att fungera , kanske inte gör det heller ;)
  Tacksam för hjälp !

 9. Björn

  Hej!

  Jag har en planeringslista för personal. Den är utformad så att man fyller i vem som skall jobba och när, måndag till söndag, vecka för vecka under året.
  Mitt problem är, liknande för Björn här ovanför, att jag skulle vilja kunna få ut datum, som 1/1, 2/1, 3/1 osv i en cell intill namnen utan att behöva fylla i detta manuellt för alla 365 dagar. Alla 52 veckor för året har sitt egna arbetsblad.
  Och för att göra det ännu lite jobbigare så skulle det vara önskvärt att man på något sätt löste även att 1/1 , som i år, börjar på en torsdag. Samt att man kan kanske skapa en knapp för att plotta ut datumen för det året man är intresserad av att lägga schema för. Så 2016 datum plottas ut och 1/1 hamnar på en fredag.
  Går något av det här att lösa?
  Tack för hjälpen på förhand!

  //Björn

 10. Excelkungen

  Björn,

  Om jag tolkar problemställningen korrekt, så kan följande vara en lösning:

  Exempel på datumlista i Excel.

  Datumen: Du skriver in startdatum. Efterföljande datum tar du fram med formel, t ex =B3+1 om du har startdatument i cell B3.

  Veckodagar: Formel som skriver ut namnet på datumets veckodag, t ex =TEXT(WEEKDAY(B3);”dddd”) om du har datumet i cell B3.

  Hälsningar
  Anders/ExcelKungen.com

 11. Nils Sjögren

  Hej. 

  Om jag har ett utgångsdatum som baseras på produktionsstart – hur får jag excelbladet med produktionsundrlag att automatiskt visa utgångsdatum. Säg att jag fyller i produktionsstart och vill att en annan cell visar datumet 30 månader senare?

 12. Excelkungen

  Nils, för att lägga till (eller dra bort) hela månader från ett datum så är det enklaste att använda formeln EDATE, vilken utför exakt detta (och inget mer). Formeln heter EDATUM på svenska.

  Cell A1: ett datum, t ex "2015-04-20"

  Cell A2: Formel: =EDATE(A1;30)

  I cell A2 kommer det då att stå "2017-10-20", dvs 30 månader framåt i tiden.

  Anders/ExcelKungen

 13. Roland Klein

  Hej!

  Sitter och försöker skapa en uppföljning över oljeförbrukning som kan spänna över ett par dygn, alltså ett startdatum med starttid och ett slutdatum med sluttid. Det jag vill veta är antalet timmar anläggningen har varit i drift dessa dygn.

 14. Erika

  Hej!

  Jag har en kolumn (A4) med startdatum, ex 2015-05-05 och en kolumn (B4) med slutdatum ex 2015-06-05. Med hjälp av =B4-A4 får jag 31 dagars väntetid. Ibland finns inget sluttdatum (då det ej är slutfört) då är rutan tom, men jag vill att värdet då räknas på dagens datum. (hur länge har vi väntat idag, sedan starten) Så jag skulle vilja få in i samma formel =B4-A4 men OM B4 är tom är B4=dagens datum(IDAG)

 15. Linda

  1. Jag ska betala ut lön till människor som arbetat olika antal dagar. Jag har en kolumn med från och med datum och en med till och med datum. Jag vill veta hur många dagar de jobbat. Men i de olika formler jag försökt med blir det en dag för litet. Om någon jobbat 1/6-15/6 blir svaret 14 dagar i stället för de 15 dagar den faktiskt jobbat. En del har inte jobbat alls under perioden, så det är ingen lösning att lägga till +1 i formeln.

  2. Jag för över de belopp som räknas ut i bladet till ett annat. Kan jag på något sätt göra så att de rader i andra bladet, som får värde 0 tas bort?

   

 16. Emira

  Hej,

  Jag har gjort "Ganschema" enl hänvisningar på er hemsida, allt gick jättebra. Tack för bra hänvisningar!

  Nu kom in i bilden önskemål som jag inte riktigt vet hur jag skall lösa och det är att istället för datum visa "Vecko nr", har ni någon bra tips hur man skulle kuna lösa detta?

  Tack på förhand!

   

 17. Fredrik

  Hej!

  Jag försöker få ett datum att fastna i en formel som inkluderar andra formler, men då visas bara den siffra som anger antal dagar från år 1900. Min formel ser ut på följande vis: ="abcd "&B2&" "&idag()

  Jag har även testat att bara skriva =idag() i en egen cell (exempelvis A5) och formaterat denna cell så datumet blir: 150814 Därefter använt mig av formeln: ="abcd "&B2&" "&A5 Men det blir samma ändå. Vet du hur man kan lösa detta? Låt oss säga att cell B2 innehåller texten 1234. Då vill jag att min formel ska återge detta: abcd 1234 150814

  Som det är nu så ger cellen: abcd 1234 42230

   

 18. Fredrik

  Erika, testa denna formel:

  =OM(B4<>"";B4-IDAG();B4-A4)

 19. Sofie

  Hej!

  Jag har en arbetslista per månad med all personal. Jag skulle vilja att denna är kopplad till ett veckoschema där namnen automatiskt fylls i och veckoschemat uppdateras när man gör ändringar i månadsschemat tex vilken avdelning, sjukskriven, ledig osv… Nedan är ett exempel på hur månadsschemat ser ut. 

  Dagen

  di

  wo

  do

  vr

  za

  zo

  ma

  Medewerkers

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  7

   

     

     

     

     

     

     

     

  Pieter

  x

  x

  x

  x

   

   

   

  Caro

  z

  z

  z

   

   

   

  z

  Fabrizio

  v

  v

   

   

   

  v

  v

  Noemi

  BV

  BV

   

   

   

  BV

  BV

  Sofie  

  x.

  x.

   

   

   

  x.

  Margreet

  x

  x

  x

  x

   

   

  e

   

  Veckoschemat är en lista på vem som jobbar på vilken avdelning vilken dag;

  WEEK 42

  2015

  TL

  GREEN (SCU)

  WHITE (CU)

  Sunday

  11-okt

   

  Fabri, Gijs, Max, Natalja

  Jerry, Rosa, Anne-Claire

  Monday

  12-okt

   

  Fabri, Gijs, Margreet

  Jenny, Linda

  Väldigt tacksam för hjälp!

   

   

 20. Sofie

  Något gick visst fel med mina fina listor, sådär ska det ju inte alls se ut!

 21. Jenny

  Hej, 

  Vill styra en lista via datum så att hela raden förflyttas längst ner i listan utefter datum? 

   

  MVH Jenny 

 22. Malvert Toffle

  Önskar hjälp med en formel som kan förvandla datumformatet
  ex.vis 20150716152323 till 2015-07-16 15:23:23

  Tacksam för hjälp

  Malvert

 23. Therese

  Hej,

  Jag behöver hjälp med vilken formel som ska användas för hur man räknar fram:

  1) Datum + ett visst antal dagar

  2) Datum – annat datum

  1) T.ex. ska en vara skeppas från fabrik 2015-12-01 och leveranstiden är 23 dagar. Jag vill då att datumet för leverans ska återges. Hur gör jag detta? Jag hittar endast funktionen med arbetsdagar, men jag vill att alla dagar i veckan ska tas med i beräkningen.

  2) Sen vill jag även kunna räkna fram hur många dagar sen en leverans är genom att subtrahera mellan två datum. Jag har testat att använda formel: DAGAR360, men eftersom denna räknar på 30 dgr i varje månad blir antal dagar som en leverans inte rätt beräknad. Jag testade t.ex. att beräkna: 2015-02-10 minus 2015-01-01, vilket räknar fram 39 dgr. Men eftersom det är 31 dgr i januari är faktiskt antal dgr sen 40 och inte 39. Hur löser jag detta?

  Tacksam för snabbt svar!

   

  MVH Therese

 24. Natalie

  Hej jag har ett problem, jag jobbar med excel på min mac och varje gång jag skriver in 1-12-2015 eller något annat datum så hoppar den ett år framåt detsamma händer om jag skriver två datum så upprepas endast datumen med et år emella. 

  Hur kan jag fixa detta?

 25. Benka

  Hur översätter jag en timestamp från Linux 10 siffror till datum och tid i excel ?

  ex 1453112459,,,

   

  Benka

   

   

   

 26. Per

  Hej,
  Jag försöker få till en formel som räknar samman summa mellan två datum Start, Slut.
  Det fungerar fin om jag använder nummer för datum men inte om jag använder referens till datum i cell i villkoret.

  =SUMMA.OMF(B1:B31;A1:A31;">=E4";A1:A31;"<F4") Summa 0
  =SUMMA.OMF(B1:B31;A1:A31;">42370";A1:A31;"<42375") Summa 4050 

  Är det någon inställning som behöver justeras?

  Tack för en bra sida!!

  /Per

 27. Folke

  Hej
  Jag har en projektplan. Datum för hela året. Det jag vill är att jag ska kunna skriva från datum och till datum i celler vid vissa projekts namn och att det då markeras i dem celler med dem datumen. Tack

 28. futte

  Reg nr

  Antal dagar

   

   

   

  måndag

  tisdag

  onsdag

  AAA321

  2

   

   

   

  2016-02-01

  2016-02-02

  2016-02-03

  ABC123

  1

   

   

   

  AAA321

  ABC123

  BBB321

  ASD456

  1

   

   

   

  ABC123

  CCC321

  DDD123

  ASD555

  1

   

   

   

  ABC123

  DDD321

  DFD252

  CCC321

  1

   

   

   

  ASD456

  ASD555

  HGH854

  DDD321

  2

   

   

   

   

   

  DDD321

  BBB321

  1

   

   

   

   

   

  AAA321

  DDD123

  1

   

   

   

   

   

   

  DFD252

  1

   

   

   

   

   

   

  HGH854

  1

   

   

   

   

   

   

   Hej!

  Jag har 2 små problem. jag har en lista för hela månaden där jag klistrar in reg nummer på bilar dag för dag och skulle vilja ha kolumnen "Reg nr" automatiskt kompleterad om ett nytt reg nr dyker upp. Problem 2. Jag skulle vilja ha en markering på antingen Kolumn A eller C om repektive reg nr står kvar på dagens datum, antingen i färg markering eller i text. F2:H11 är en tabell.

  Tack på för hand

 29. samuel

  Blir inte riktigt klok på datumformatet i excel. Den ändrar hejvilt vad jag skriver in, antingen till dagar förflutna sedan datumet jag skriver in, eller helt enkelt en massa "#" på rad.

  Om möjligt skulle jag vilja göra en kolumn där jag kan välja mellan att skriva in datum i formaten åååå-mm-dd, åååå-mm eller åååå. Alltså att samtliga dessa formaten fungerar i en och samma kolumn, utan att excel spårar ut och ändrar texten. Om inte detta går skulle jag kunna göra två kolumner; en där jag alltid anger årtal i formatet åååå, och en där jag anger datum i formatet mm-dd (alltså utan år).

  Något tips?

 30. Emanuel

  Hej!

  Jag har en arbetsbok där all personal är inlagd och som jag hämtar ut statistik ifrån.

  Ibland skulle jag vilja se hur det såg ut vid ett specifikt datum (med antal anställda m.m.) och skulle vilja sätta datumet som ett villkor. Hur går jag tillväga?

  Som exempel använder jag följande formel för att ta fram antal tillsivadareanställda där Kolumn K automatiskt fyller i JA eller Nej beroende på om det finns slutdatum.

  =SUMMA.OMF($S$2:$S$392;$K$2:$K$392;"Nej";$J$2:$J$392;"Tillsvidare")

  Tack på förhand

   

  /Emanuel

 31. Niklas

  Hej

  Jag behöver konvertera vecko nr (t.ex 2016-16) till torsdagens datum samma vecka (2016-04-21). Har testat fram och tillbaka med diverse datum formler, utan att lyckats.

  Tack för en bra sida

  /Niklas

 32. Tommy M

  Hej. Ni som är duktiga, skulle ni kunna hjälpa mig med en formel. Jag ska beräkna medelvärden på blodtryck för morgon och kväll. Man får följande tabell exporterad från blodtrycksmätaren och den sträcker sig i nuläget från A3 ner till A120. Morgon räknas från 00.01 –12.00 och eftermíddag från 12.01 till 00.00. / Tommy M

            A                       B                   C                  D

    1 Blood Pressure

   

   

   

    2 Date

  Pulse

  Systolic

  Diastolic

    3 2016-04-09 16:44

  53

  134

  87

    4 2016-04-09 17:27

  56

  133

  74

    5 2016-04-09 17:40

  54

  126

  72

    6 2016-04-09 19:10

  55

  119

  71

    7 2016-04-09 19:28

  53

  114

  64

    8 2016-04-09 19:41

  55

  117

  67

    9 2016-04-09 23:18

  50

  124

  76

  10 2016-04-09 23:28

  49

  118

  70

  11 2016-04-09 23:38

  48

  113

  71

  12 2016-04-10 00:23

  48

  147

  90

  13 2016-04-10 00:37

  49

  133

  83

  14 2016-04-10 00:46

  46

  121

  79

  15 2016-04-10 01:07

  48

  118

  77

  16 2016-04-10 06:05

  52

  109

  70

  17 2016-04-10 06:15

  44

  104

  68

  18 2016-04-10 06:35

  45

  117

  71

  19 2016-04-10 09:30

  52

  132

  86

  20 2016-04-10 09:38

  50

  122

  77

  21 2016-04-10 09:49

  51

  123

  81

 33. Ullis

  Hej,jag skulle vilja få ut differensen mellan två tider, ex 2016-05-02 16:02:38 och 2016-05-05 17:01:25, som ett värde i dagar:tim:min:sek. Jag har lyckats få ut det i timmar:min:sek, men vill se hela dagar också. Hur gör jag?

  Tack på förhand!
  M v h
  Ullis

 34. Tobias Lindblad

  Hej! Jag har två frågor. Sitter med ett exceldokument där jag för in artiklar med alla fakta, rubrik, datum, tidning, innehåll, fotograf, journalist mm. 

  1. Hur kan jag låsa raderna så att det absolut inte kan bli omsorterat? Raderna är ju helt beroende av att de hänger samman. 

  2. Datuminställningen har fått fnatt, från halva dokumentet har excel själv börjat skriva om datumen så att de ligger i ordning: 1988-01-01, 1988-01-02, 1988-01-03 osv, när jag upptäckt det har jag gåttin och ändrat tillbaka till korrekt datum, men Excel godtar inte detta. Går det att återställa mitt ursprungliga datum? Hur ställer jag in datumet så att det inte händer igen?

  Mycket tacksam för svar

 35. Joacim

  Hej!

  Skulle behöva räkna ut ett färdigdatum och tid, beräknat på produktionstimmar och arbetsdagar.
  Kör Excel 2010

   

  T.ex. anger jag att En order är klar 2016-11-15 09:00 i en cell. (Dvs starttid för nästa order)
  I en annan anger jag att vi har 15 timmars produktionstid

  I två andra celler anger jag arbetstid start: 07:00 samt Arbetstid slut 16:00 (dessa två behöver jag kunna ändra beroende på vilka skift vi kör)

   

  (Dessutom ej jobb på Helger (Troligen använda "ARBETSDAGAR" formeln?)

   

  Då vill jag i en sista cell kunna få ut, med datum och klockslag när den är färdigproducerad.
   

  Vore dessutom bra om jag kunde kopiera ner formeln neråt för att lägga in flera ordrar efter varandra, baserade på den tidigare orderns färdigtid.

   

  Någon som har en idé?

   

   

  /Jocce

 36. Senad

  Hej!

  Jag vill markera antalet celler mha skilnaden i antalet dagar mellan två datum!

  Går det att göra? Jag kommer att uppdatera i det här fallet F och G med nya datum.

  Ex:

 37. Anders Mets

  Hur får jag ett datum och tid att bestå,

  ex: jag har ett art nr i en kolumn,

  sedan datum, =idag() och tid =nu()  i följande 2 kolumner,

  jag vill att datum o tid fryser och består, nu justeras dom till tidpunkten när jag sparar.

 38. Smithd37

  I went over this site and I conceive you have a lot of wonderful information, bookmarked . keeefcfddecddfbe

 39. Rickard Österlind

  Jag sitter och jobbar på en tidrapport. Allt var klart tills jag  hade jobbat en helgdag, då skall allt rapporteras som övertid.

  Så jag har bestämt mig för att göra som följande.

  När tidrapporten skall fyllas i så måste jag fylla i aktuell måndag samt år. Utifrån det tänkte jag att a1 till a31 automatiskt skall räkna ut vilken dag som är vilken. Jag använde först +1 +2 +3 o.s.v neröver listan, men insåg då att det inte alltid är lika många dagar i månaderna. Hur i hela…. löser jag det.

   

  mvh

  Rickard Österlind

 40. Tess

  Hej,

  Jag har fått en fil som tagits ur ett system. Problemet är att det är sju olika datumformat i datumkolumnen. Kan jag få dessa till ett format T ex ÅÅÅÅ-MM-DD TT:MM

  Så här ser formaten jag fått ut:

  2027-02-05 17:02

  01/05/2025 19:55:19

  1.1.2040 1:59:59 

  1/1/2040 12:59:59 AM 

  10.1.2018 23:59:59 

  13-12-2020 08:03:09

  Apr 10 08:07:38 2018 GMT 

 41. Lasse Carlsson

  Hej,

  Har en gammal fakturamall som jag tänkte använda igen, om möjligt

  När jag skriver in dagens datum så säger programmet:  Datumintervallet är 2001-01-01 till 2010-12-31. Till detta finns även kopplat bet.vilkor och förfallodatum. Hur löser jag detta?

   

  Hls Lasse

 42. Erik

  Hej,
  Jag vill att ett värde i en cell, tillsammans med det datum man matar in i en annan cell, genererar ett nytt datum.
  Värdet computer i A1 skall lägga till 21 dagar på datumet i B1, summan visas sedan i C1.

  A1 Computer          B1 2017-10-18      C1 2017-11-08

  Tacksam för hjälp.

   

 43. Christina Eriksson

  Hej!

  Vill kunna lägga in ett start datum och ett slutdatu, när slutdatumet är passeras vill jag att datumen cellerna  ska markeras med ex röd ifyllnadsfärg.

  Tack för hjälpen

 44. Pelle

  Hej!

  Jag undrar om det finns nån funktion som automatiskt uppdaterar datum så att man får värden för det senaste året (eller annan period). Säg att jag har ett värde för varje dag och alltid vill ha medianen för dom 365 senaste. Går det att göra utan att manuellt justera cellerna för medianområdet?

  Tacksam för svar!

 45. Jan

  Hej!

  Jag har ett problem som jag tyvärr inte löser själv men hoppas på er hjälp.

  Jag har ett startdatum och vill få fram ett leveransdatum 30 dagar bort, inget problem med detta men leverans ska alltid ske på torsdagen som är efter 30 dagar. Leverans kan altså bli efter 33 eller 36 dagar och så vidare, det viktiga är att det är minst 30 dagar men alltid leverans på torsdagen. försökte sätta in lediga dagar i arbetsdagar.int men fick inte det att fungera.

  Finns det någon lösning på mitt problem?

 46. https://goo.gl/maps/zmpV6nMETPk

  loonadministratie breda…

  loonadministratie uitbesteden breda…

 47. Janne

  Hej,

  Jag har ett gantschema som innehåller årets alla dagar. Datum är angiven i rad (F8:NL8). Jag vill hitta en enkel genväg för att komma till cellen med dagens datum när jag öppnar dokumentet istället för att behöva scrolla fram till rätt kolumn. 

  Hittar inget enkelt sätt att infoga knapp/makro/funktion  för detta. 

  Några tips?

Lämna en kommentar