Start » Excelformler, trix och tips » Excel - Formler och Funktioner » Valutakurser – importera till Excel

Valutakurser – importera till Excel

Med hjälp av ett så kallat Web Query i Excel så kan vi enkelt importera en viss tabell från en webbsida till Excels kalkylblad. I det här exemplet så importerar vi valutakurser.

Detta Web Query ligger sedan sparat i kalkylbladet och kan när som helst uppdateras genom att man högerklickar på någon av de importerade cellerna och väljer “Refresh”.

När vi väl har importerat valutakurserna så visas hur du kan använda dessa för att räkna om produktpriser. Den slutliga Excelmodellen är i och med det en automatiserad produkt som automatiskt räknar om produktpriserna enligt aktuella valutakurser.

4 kommentarer till “Valutakurser – importera till Excel”

 1. Emma

  Hej!

  Hur funderar det med innehålla bakom inloggning/https?

  Mvh Emma

 2. Emma

  Ser att jag bara har alternativen “text, databas, html, filemaker” som externa datakällor (Har Mac-versionen) Saknar jag något plugin eller är det en annan benäming på Mac? :)

  Emma

 3. Excelkungen

  Hej Emma,

  Jag har testat att importera data (Excel för PC) från en sida som ligger bakom en “login”, och det funkade utmärkt!

  Jag har tyvärr ingen erfarenhet av det här med WebQuery på Mac, men tydligen så måste du spara en “WebQuery” i en enkel textfil. Om jag fattar rätt så är det bara att klistra in önskad URL i en textfil (.TXT) och sedan hämta upp textfilen (“extern datakälla”) i Excel för Mac.

  http://www.dummies.com/how-to/content/using-a-web-query-to-load-tables-in-excel-2011-for.html

  Kul om du kunde testa och berätta om det verkligen funkar så på Mac?

  /anders

 4. Peter

  Hej,
  När jag öppnar upp en websida i Excel får jag mängder med skriptfel. Antalet skriptfel varierar från sida till sida. Har du någon aning om vad som orsakar detta?

  När jag väl tagit mig förbi dessa skriptfel hittar Excel sällan någon tabell. Försökte även på Forex hemsida som i din video. Ofta tar den hela sidan som en enda stor tabell istället. Behöver jag göra någon inställning för att det ska hitta alla tabeller?

Lämna en kommentar